Известие

Collapse
No announcement yet.

много гори

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от SFINKS
    а Пинки някой който кара една от най ефтините коли на пазара да казва че не му пука за разхода , айде моля те ...

Евала SFINKS, точно затова говорех... много е парадоксално тва да са най-евтините кошници, а всъщност карането и обслужването да са им като на кола от най-високия клас... казах ви имам приятели с какви ли не коли, 10-кратно по скъпи и по вървящи от алфата, които не отчитат такъв разход... пример - SUBARU Legacy Outback 2000 , 2500 boxer, 4x4, АТ.... разход в градски условия 13-14.. говориме за кола, която е 5 класи над 145.....
    Alfa Romeo 145 1,6 TS 16V 1999 с нова ламбда сонда (дано не е напразно)

Comment

..

Първоначално публикувано от gh0str1d3r
      а Пинки някой който кара една от най ефтините коли на пазара да казва че не му пука за разхода , айде моля те ...

Евала SFINKS, точно затова говорех... много е парадоксално тва да са най-евтините кошници, а всъщност карането и обслужването да са им като на кола от най-високия клас... казах ви имам приятели с какви ли не коли, 10-кратно по скъпи и по вървящи от алфата, които не отчитат такъв разход... пример - SUBARU Legacy Outback 2000 , 2500 boxer, 4x4, АТ.... разход в градски условия 13-14.. говориме за кола, която е 5 класи над 145.....
      Еми да кошници са явно ,хората ви казват имате проблем ама не та не
      BMW 330 D 280h.p600nm by TST Bmw 725 Toyota Yaris T.Sport ex Alfa Romeo 145 2.0 16v Turbo 200hp Suzuki Burgman 400 Malossi kit

Comment

Пинки , ранобудниче и блала
        вие прочетотхте ли моят преден пост или гледахте снимката на аватара .... ???
        Изобщо никъде не съм рекламирал Королата ....върнете се и прочетете
        (пък щом тръгвате да сравнявате .....ако ви кажа колко ми харчи дизеловата корола в града и извън града и тръгнете да го срвнявате с бензинова алфа ще се хвърлите от някой мост.... , ам не е тва идеята на моя пост . )

Тва което казах е че стара 10 годишна бензинова кола най - добрият вариант е да и сложиш ГАЗ . Пак си върви много добре ( много хора казват че върви повече от на бензин ) а освен че върви и разхода е двойно по малък като пари .. толкова е просто

просто стара кола никога не е на 100 % наред , даже и всичко да и смениш пак няма да е наред щото части те са менте и майсторите са некадърни .

Не съм адресирала постинга си към теб, ако си останал/а с погрешно впечатление - съжалявам : )

И не виждам спор тук, макар да не съм съгласна съвсем напълно в генерален план с мнението, че алфата е евтина кола. Може би, ако спрем с 5-те (например) бона, които оставяш в автокъщата, за да се сдобиеш с автомобилчето. Но оттам-нататък започва прословутата операция "изваждане" Небезизвестен е фактът, че поддръжката на алфа не е от най-евтините. Когато човек тръгва да си пазарува автомобил, предварително проучва (поне съдейки по себе си) кое колко ориентировъчно ще му струва и след регистрацията в КАТ и данъчното. Четох в този форум няколко месеца преди да купя моята, питах, разпитвах познати и бях доста запозната с разходите, които евентуално и задължително ме чакат, както за чаркове, така и за ориентировъчна консумация на гориво. Купих си я с пълното съзнание, че не вземам евтина (във всички смисли) кола. Струва ми се, че купувачът рядко тръгва с идеята да се сдобие с "някаква" кола и хоп - алфа, с очакването да му гори 4,5 - 5,5 на 100. Да - ниска цена за закупуване, но нищо повече. Когато човек иска евтина и икономична кола, си купува корса, клио, тико или онова недоразумение - голф. Алфа Ромео е баланс между не твърде скъпа кола и кола, в която да се влюбиш. Лично мнение
        Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
        My Red Love
        AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Съжалявам SFINKS, вобще не искам да сравнявам королата с алфата (нямат нищо общо по никой параграф, дори и двете да са чисто нови).

Просто исках да споделя, че като се кача на королата, се успокоявам, че не съм се набутала с чак такава кошница (алфата), поне на возия.

А то е ясно, стара кола без проблем - НЕМА ТАКОВА ЖИВОТНО (особено италиянска). Който твърди, че всичко му е по мед и масло - просто лъже.

А за новите коли въобще няма нужда да коментираме, там като стане нещо "недай си боже" - "изваждането" е почти колкото за една 145ца
          Alfa 145 1.6 TS 16V '99
          Toyota Corolla 1.4 VVTi

Comment

стига бе хора,та данеби да съществуват автосервизи само за алфи еее...?

Comment

Хората на запад бракуват колите ние ги караме и искаме да вървят нормално.Все едно да вземеш от родните морги един москвич и да искаш да е здрав и да гори 8 градско
              146 1400TS

Comment

само да вметна относно вървенето и харченето, днеска нарочно се тествах с един приятел, той кара ПЕЖО 307 1,6 ХДИ - 110 коня, еми не можеш го настигнеш...сори, тва е относно вървенето... да, за класа си върви, голфове, молфове падат ама до там.... кофти е малко ама факт... идеше ми да изям гумите със се джантите

Comment

само да вметна относно вървенето и харченето, днеска нарочно се тествах с един приятел, той кара ПЕЖО 307 1,6 ХДИ - 110 коня, еми не можеш го настигнеш...сори, тва е относно вървенето... да, за класа си върви, голфове, молфове падат ама до там.... кофти е малко ама факт... идеше ми да изям гумите със се джантите
                  Тя 307цата новичка кола ....къде да я настигаш....
                  Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
                  Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Comment

еми тва е... само, че ми е интересно някой с QV дали се е пробвал с астра 2.0 16... просто ми е интересно...

Comment

..

еми тва е... само, че ми е интересно някой с QV дали се е пробвал с астра 2.0 16... просто ми е интересно...
                      Няма смисъл Астрата е по-бърза дори от Алфата с 4ип
                      BMW 330 D 280h.p600nm by TST Bmw 725 Toyota Yaris T.Sport ex Alfa Romeo 145 2.0 16v Turbo 200hp Suzuki Burgman 400 Malossi kit

Comment

еми, значи приключваме темата за вървенето, така ли да го разбирам ? няма спор, че усещането и комфорта са несравними, алфата си е алфа, но да не се изхвърляме като голфаджии, че караме разбираш ли най-нечовешки-бързите коли ...

Comment

Приятелю няма как да го настигнеш с неизправна кола отиди на диагностика пооправи си колата и тогава я пробвай този разход 17/100 е показател че колата ти изобщо не е добре а и това пежо ако няма чип е с една секунда по бавно от Алфата това означава да си поне с една кола пред него на 100 км оправиси колата или се нучи да караш имаше един с една хонда 1,5 90к.с. и нразправяше че такива Алфи като моята ги изпреварвал без проблем до 120-130 км и като го бармах знаеш ли какво стана като видя с колко изостава направо се отказва. А голфовете може да са всякакви коли но не ги подценявайте все пак са доста по леки от Алфите и си вървят добре количките ако всичко им е наред.
                          156 1,8 ТS 99
                          Nissan Murano 2005

Comment

Няма смисъл Астрата е по-бърза дори от Алфата с 4ип
                            Да но с 200 кила по-лека
                            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

само да вметна относно вървенето и харченето, днеска нарочно се тествах с един приятел, той кара ПЕЖО 307 1,6 ХДИ - 110 коня, еми не можеш го настигнеш...сори, тва е относно вървенето...
                              И аз преди 10-ина години се чудех защо не мога да настигна 307 ХДИ 1.9 90 коня с 90-коньов, бензинов корейски кошник, при условие че и двете коли са на по година-две Гонил съм го от Бургас до Варна и най-доброто постижение беше да го понастигна при 170-180 км/ч Така и не го задминах Сега вече знам обяснението
                              А истината е, че 145/6 1.6ТС не са от най-бързите автомобили
                              _______
                              146 JTD - ex
                              Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy
                                само да вметна относно вървенето и харченето, днеска нарочно се тествах с един приятел, той кара ПЕЖО 307 1,6 ХДИ - 110 коня, еми не можеш го настигнеш...сори, тва е относно вървенето...
                                И аз преди 10-ина години се чудех защо не мога да настигна 307 ХДИ 1.9 90 коня с 90-коньов, бензинов корейски кошник, при условие че и двете коли са на по година-две Гонил съм го от Бургас до Варна и най-доброто постижение беше да го понастигна при 170-180 км/ч Така и не го задминах Сега вече знам обяснението
                                А истината е, че 145/6 1.6ТС не са от най-бързите автомобили
                                Тва ХДИ 110 коня го дават да набира за 11,6 сек до 100...Теоритично е по-слабо от 146 1.6 ТС с цяла секунда, явно годинки си оказват влияние и кой знае колко коне са ни колите
                                Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
                                Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Comment

Working...
                                X